در گفت و گوی فارس با مدیر عامل بانک سرمایه تشریح شد:
آنچه رییس جمهور از مدیران برای اصلاح ساختاربانکها خواست ؟؟؟؟؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اصلاح ساختار نظام بانکی یکی از برنامههایی است که رئیس جمهوری بر آن تاکید دارد.
از موضوعاتی که برای اصلاح ساختار نظام بانکی در برنامه سال جاری قرار دارد میتوان به ساختارمند کردن و نظم بخشیدن به اطلاعات موجود در بانکها و ورودی و خروجیهای این اطلاعات، سیر وثیقهها، نحوه ارائه تسهیلات، نسبت توزیع منابع در استانها اشاره کرد.
در قالب بلندمدت نیز تاکید رئیس جمهور بر تغییر ماهیت بانکها از بنگاههای بازرگانی به تولیدی است.
مدیران عامل بانکهای دولتی دو نوبت و مدیران بانکهای خصوصی یک نوبت با رئیس جمهوری دیدار و مذاکره داشتند.
رئیس جمهوری در چهارشنبه هفته جاری به صورت جداگانه دیدارهایی با مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی داشتند و در این جلسه اصلاحاتی که باید توسط بانکها تا پایان امسال صورت گیرد تشریح شد.
*** طرح انتظارات رئیس جمهور از بانکها
"سیدبهاءالدین حسینی هاشمی" مدیرعامل بانک سرمایه که یکی از شرکت کنندگان در نشست با رئیس جمهور بود این جلسه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: رئیس جمهور در این جلسه مسائل و انتظارات خود از بانکهای خصوصی را مطرح کردند.
وی با اشاره به اینکه ایشان بر ارایه تسهیلات به منظور ایجاد اشتغال تاکید کرد ، گفت: تاکید رئیس جمهوری بر ارایه تسهیلات بانکی به مردم برای رفع نیازهایی از قبیل ازدواج، خرید و اجاره مسکن بود.
هاشمی اظهار داشت: رئیس جمهوری روی مسائل بانکی اشراف کامل داشتند. مدیران عامل بانکها نیز در این جلسه نقطه نظرات خود را اعلام کردند.
*اصلاح نظام کارمزدهای بانکی
وی تصریح کرد: در این جلسه اعلام شد که بانکها نیازمند اصلاحاتی هستند و از جمله این موارد میتوان به اصلاح تعرفه کارمزدهای بانکها اشاره کرد.
** تقسیم مشتریان بانکها به دو گروه
وی گفت: رئیس جمهور تاکید داشت مشتریان بانکها باید به دو گروه تقسیم شوند. یک گروه آنهایی که فعالیتهای اقتصادی سودآور انجام میدهند و بانکها باید براساس سودآوری با آنها مشارکت کرده و سود خود را دریافت کنند.
هاشمی ادامه داد: بخش دیگری از مشتریان بانکها، مردمی هستند که به قصد انتفاع و سودآوری از بانکها وام نمیگیرند و تنها برای رفع نیازهای زندگی وام دریافت میکنند.
به گفته وی نظر رئیس جمهور چنین بود که این گروه به دلیل اینکه درآمد ثابت دارند و توان پرداخت سود بانکی زیاد را ندارند تسهیلاتی با نرخهای پایینتر به آنها ارایه شود.
** بانک تنها بانکداری کنند
مدیرعامل بانک سرمایه خاطرنشان کرد: نظر دیگر رئیس جمهور که به عقیده بنده نظر حرفهای و تخصصی است ناظر براین موضوع است که بانک تنها باید بانکداری کند یعنی در بازار پول وارد شود و خود به عنوان تاجر وارد کار نشود.
وی افزود: بانکها باید به عنوان واسطه پولی و مالی برای مردم تامین مالی کند و خودش به طور مستقیم وارد فعالیت اقتصادی نشود زیرا بانکها به دلیل قدرت مالی زیادی که دارند با هرچه بخواهند رقیب شوند آن را به مخاطره میاندازند.
هاشمی تصریح کرد: برخی از بانکها شرکتهایی ایجاد کردهاند که پشتوانه مالی قوی این شرکتها رقبای آنها را از میدان بهدرمیکند و این یک رقابت نابرابر است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بانکهای خصوصی در این نشست مکلف به اجرای کاری شدند؟ گفت: تکلیف خاصی وضع نشد، تنها مصوبه شورای پول و اعتبار است که برای تمامی بانکها لازم الاجرا است.
** همسویی بانکهای خصوصی با سیاستهای دولت
وی گفت: بانکهای خصوصی در این نشست بر همسویی خود با سیاستهای دولت تاکید کردند.
مدیرعامل بانک سرمایه در ادامه اظهار داشت: بانکهای خصوصی هیچ گاه نخواستهاند در برابر سیاستهای دولت بایستند.
وی خاطرنشان کرد: در مورد ساختار بانکها نیز صحبتهایی شد و ادامه بحث به جلسه دیگری موکول شد.